Opsæt dit akustikpanel eller designpanel med selvtillid og viden som en indretningsarkitekt.

Det er den sjoveste del af indretningen. Når følelsen i rummet er helt perfekt, klokke rent, som hånd i handske. Men det er svært at sige, hvad det er, der gør, at noget ikke føles helt rigtigt eller ikke er helt perfekt. Det føles bare sådan. Den følelse er sur, når man har bestilt sine akustikplader eller sine designpaneler og så står der uden den gode følelse.

Men det er ikke noget der skal få dig i dårligt humør. Vi er her for at hjælpe dig. Professionelle indretningsarkitekter kan også stå over for de samme problemer, men takket være deres viden, sker det ikke så tit. Så lad os præsentere dig noget af deres viden - de syv designprincipper, der skaber rum, der er lige så behagelige at se på, som de er at være i.

Balance

Balance betyder at skabe visuel harmoni i rummet gennem jævn fordeling, hvilket giver en behagelig balance i dit rum. Der findes tre typer af balance indenfor boligindretning:

Symmetrisk balance

Den traditionelle type, som mange mennesker henviser til, når de siger "balance". Detaljer og placering spejles og appellerer hermed til hjernens søgen efter mønstre.

Asymmetrisk balance

Asymmetrisk balance skaber dynamik gennem enkelte elementer, i et ellers grundlæggende symmetrisk design. Balancen opnås gennem ensartede dimensioner i elementerne, men bevarer følelsen af et levende rum.

Radial balance

Radial balance løfter et primært element i rummet. Genstande placeres omkring et primært objekt, såsom et spisebord eller en lysekrone. Selv den slags balance, der skaber fokus, det sjette princip.

Skab balance i din stue med et akustikpanel eller et designpanel

Symmetrisk balance: Dæk en væg i rummet fra ende til anden med akustikplader eller designpaneler.

Asymmetrisk balance: Lav en mindre sektion med vores paneler. Gerne med træ, der står i kontrast til rummet.

Radial balance: Indram dit tv i stuen med en tv-væg af paneler fra Wood on Wall.

akustikpanel-designpanel

Enhed

Princippet om enhed er at skabe harmoni mellem de elementer, der findes i rummet. Når elementer er nøje udvalgt, føler man, at de hænger fint sammen, og både vores akustikplader og designplader er lavet i flere typer finish, så de kan passe ind hvor som helst. Der er to primære måder at skabe ensartede rum på:

Farver, mønstre eller teksturer

Møbler med klar trætekstur? Skab enhed med en væg af akustikpaneler med en olieret finish. Mørke detaljer i dit interiør? Vælg en af vores mørkere træsorter, såsom valnød eller teak.

Afstand, gentagelse og spejling

Vores designpanelers glatte stil er lette at spejle, og du får det næsten med som en ekstra gevinst med vores akustikpaneler. Identiske trælameller med ensartet afstand.

Rytme

Den menneskelige hjerne elsker logik og forventede mønstre. Rytme skaber gentagelse og kontrast i et rum, så det bliver interessant, men behageligt genkendeligt for hjernen.


Der er mange måder at skabe rytme på, og en populær måde er at veksle. Tænk på rytmen fra trommer, hvor det ene element er stortrommen og et andet er lilletrommen.

Skab rytme i din stue med et akustikpanel eller et designpanel

Tag for eksempel elektronikken i din stue og vores akustikpanel som to elementer. Ved at skabe et rytmisk mønster mellem elektronikken og det organiske træ opnår du et rum i harmoni. Derudover opnår du en fantastisk akustik.

Fokus

Princippet om fokus understreger, at ethvert rum har brug for et centralt element som omdrejningspunkt. De andre objekter er der for at understrege det, så midtpunktet forbliver i fokus.

Skab fokus i din stue med et akustikpanel eller et designpanel

Vores akustikpanel kan udgøre et populært midtpunkt i form af en accentvæg, sengegavl eller tv-væg. Men det kan selvfølgelig også være et stort møbel såsom et flygel, et kunstværk eller hvad du nu vil fremhæve i rummet – hvor et designpanel kan ramme det ind så det kommer i fokus.

Kontrast

Kontrast i boligindretning skabes ved at kombinere to eller flere forskellige visuelle elementer. Kontrast skabes ofte med en eller flere farver, former og afstande.

Skab kontrast i din stue med et akustikpanel eller et designpanel

Farve: Prøv et sortlakeret designpanel som væg i et rum, der er hvidt, for at skabe både kontrast og et fokuspunkt i rummet.

Form: En akustisk accentvæg af paneler med rektangulære trælameller står godt i kontrast til for eksempel et rundt spejl.

Afstand: Du kan udfylde en ellers tom alkove med vores akustikpaneler, eller bygge en skillevæg af designpaneler for at skabe afstand.

Skalering

Størrelsen og dimensionen på genstandene i et rum skal have et proportionalt forhold, så de ikke ser malplacerede ud. Store rum med små møbler, eller små rum med store møbler, ser sjældent godt ud.

Skab skala i din stue med et akustikpanel eller et designpanel

Arbejd med det gyldne snit og glæden ved skalering med tal, når du vælger, hvor meget af rummet, der skal bære akustikpaneler eller designpaneler. For bedst at forstå det gyldne snit, se her hvordan det kan bruges sammen med vores paneler:

akustikpanel-designpanel

Detaljer

Når det kommer til detaljer, er intet for småt eller for ligegyldigt til at der kan være opmærksom på det. Alt fra broderi til skabshåndtag tilføjer til designet, og flytter god indretning til fantastisk indretning.

Skab detaljer i din stue med et akustikpanel eller et designpanel

En detalje, som vi tilbyder sammen med vores akustikpaneler, er LED-belysningen, der nemt kan fastgøres inde i lamellerne. En hurtig og nem måde at gøre en accentvæg eller en sengegavl til noget bemærkelsesværdigt.

Leder du efter mere inspiration? Velkommen til The Woodlands.

Vores vægge strækker sig fra gulv til loft, fra nord til syd. Nu kan du også lade Wood on Wall strække sig helt ned i din indkøbskurv. Velkommen til lysningen i vores inderste cirkel – - The Woodlands.